Diploma’s

Bij Een Streepje Voor zijn we in principe helemaal afgestapt van het door sollicitanten laten meebrengen van de originele diploma’s. Vanwege het ontbreken van uniforme echtheidskenmerken in Nederland en de verbeterde scantechnieken bood dit voor ons geen sluitende controlemogelijkheden meer.

Wij zijn standaard overgegaan tot het opnemen van contact met de scholen en universiteiten. Wij stellen vast dat deze wijze van checken (of de op het cv vermelde diploma’s echt behaald zijn), goed loopt. Het kost, zeker bij grote onderwijsinstellingen, tijd om de juiste ingangen te vinden. Ook zijn veel scholen van naam veranderd of gefuseerd, maar inmiddels kennen we de contactpersonenen. Hun medewerking is erg goed te noemen en ook zorgvuldig, met oog voor de privacy van de voormalige leerling/student.

Valse diploma’s

Nepdiploma’s: zijn de diploma’s op het cv echt? Is er voor gestudeerd of zijn ze gekocht?

DiplomaMills

Hebt u als werkgever te maken met buitenlandse diploma’s van sollicitanten?
Bent u geïnteresseerd in het behalen van een opleiding aan een buitenlandse instelling?

Dan moet u voorkomen dat u in zee gaat met een zogenaamde Diploma Mill.

Hoe werkt een DiplomaMill? 

Diploma Mills verkopen hun waar via advertenties in kranten en tijdschriften, maar voornamelijk via het internet. Door gebruik te maken van de mogelijkheden die het internet biedt, kunnen Diploma Mills snel, goedkoop en anoniem, potentiële klanten over de hele wereld bereiken. Hoe werkt het?

Kenmerken gekochte diploma’s.

Het is vaak moeilijk om gekochte diploma’s te herkennen. Er zijn wel typische kenmerken die aangeven dat u te maken hebt met gekochte diploma’s.

Wat is er mis met DiplomaMills?

Het grootste risico met diploma’s van Diploma Mills is dat ze voor de leek moeilijk te onderscheiden zijn van echte diploma’s, waardoor de waarde van echte diploma’s en van serieus onderwijs ondermijnd wordt.

Share